Company Logo

Nyári

Friss hírek

Szeptemberi kezdés időpontok már a weblapon!

Ekezdődött a pihenő! Szép nyarat kívánunk mindenkinek! Alkotóhét június,júliusban. Zenebölcsi szeptemberben indul újra.

2017 június 3-án SZOMBATON Süni szülinap! 10.30-kor várok mindenkit a szökőkútnál! Plédet és jó kedvet hozzatok! Sünit, hangszereket, buborékfújót én hozok! Várom a kicsiket, nagyokat szombaton zenélni! 

Dudinszky Nóra

Három gyermekes édesanya vagyok. 2000-ben szereztem meg fuvolatanári és kamaraművészi diplomámat, de már előtte is foglalkoztam  gyerekek zenei nevelésével. 2003-ban született Jázmin leányzóm és akkor kezdett el foglalkoztatni a kisgyermekek és a zene komolyabb kapcsolata. Olyannyira belemélyedtem, hogy 2006 februárjában elindítottam első, saját koncepció alapján megtervezett Süni zenebölcsis foglalkozásomat, ahol Panna kislányom is rendszeres résztvevő volt. Azóta büszkén jelentem, hogy az ország több pontján indult zenei foglalkozás e koncepció alapján. Foglalkozásunk fő pillére a gyerekekre való figyelés, a zenebölcsi hangulata mindig a jelenlévők temperamentumához, hangulatához igazodik!. Nagyon szeretek kicsikkel dolgozni, hihetetlen élmény látni, ahogy hétről hétre évezik a közös éneklést.Töltődöm sokszor ezeken a foglalkozásokon, hiszen varázslatos szülő-gyerek kötődés pillanatainak tanúja lehetek.. Hivatásomnak érzem az óvodás korosztály érdeklődését a zene és hangszeres muzsika ifelé irányítani.

 

2017   10 éves lett életem egyik fontos szelete, a Sünizene. Gondolkodtam, miként ünnepeljünk. Kicsit magamutogatásnak tűnt eleinte, saját magunk vállveregetéseként hatott. S ahogy teltek a hetek, jöttek elő a régi emlékek. Már tudtam, hogy egy nagyon fontos állomáshoz érkezett el a foglalkozás! Hiszen nap mint nap látom,hogy lelkes fiatalok belekezdenek százféle vállalkozásba és sajnos egyre gyakrabban látom ezeket a vállalkozásokat befuccsolni is. Mi lehet a Sünizene 10 évének a titka? Hát maga az élet! Ahogy megéljük, megéltük gyerekeink parányi létét, ahogy minél többet érinteni, szeretni akartuk őket. És ennek egy csodás módja a zenebölcsi. 10 évre visszanézve nosztalgiáztunk azokkal az anyuka társakkal a 10 éves szülinapi bulin, akiknek azóta már iskolás gyerekeik vannak….milyen édes pillanatok, hetek, évek voltak,mikor zenebölcsire jártunk. Mennyi élmény, összefonódó (sokszor máig tartó) barátságok, érzések, hangulatok, színek ötlöttek fel bennünk. És igenis éltetni kell magunkat, az Anyaságot, a Családot, a Zenét, a Gyerekkort. Kívánom, most hogy az én gyermekeim kinőttek a babakorból, sokáig részese lehessek még ennek a varázsnak általatok. Ahogy összebújtok, szerettek, énekeltek, hintáztattok, futtok a kicsik után. És kívánom Nektek is, hogy 10 év múlva, velünk nosztalgiázzatok a mostani zenebölcsis időkről, mesélve vidáman majdani pörgős, tinédzser, kiskamaszotoknak a Süniről. És gyertek vissza beszélgetni, koncertezni, beszámolni és lepkézni…

 

Like :)

Furulyaoktatás

Felnőtt furulyaoktatás

 

"Felnőtteket muzsikálni tanítani"...ez a  tanfolyam terve már régóta érik a fejemben. 2016 november 19-én  szeretném első 2,5 órás tanfolyamunkat megtartani. Ide bárki jelentkezhet,aki szeretne megtanulni furulyázni, alapfokon kottát olvasni, elboldogulni a ritmus világában, megtanulni a helyes ujjrendet - hogy aztán a tanfolyam végeztével, új kottákkal felvértezve készülhessen EGYEDÜL , otthon muzsikálni. Esetleges otthoni közösen zenélnélésre a családdal, vagy közösen készülni karácsonyra, zeneszót ajándékozni.Elmondhatatlanul jó küzdeni, gyakorolni és végül hallani az eredményét! ( épp gitározni tanulok, keményen dolgozom érte! :) Még nem megy... kitartó vagyok! ) De óvónéniket is várunk, ha az óvónő képzőben tanultakat frissítenék, fogásokat elevenítenének fel és furulyaszóval színesítenék az óvodai csoportok mindennapjait.
A tanfolyam 5-10 fővel indul, terveim szerint egy szombat délelőtt.Az órán elhangzott információkat természetesen legépelt formában haza is vihetitek majd, hogy otthon könnyen fel tudjátok eleveníteni. 10-15 dal kottáját is megtaláljátok a jegyzetben, ezeket a helyszínen végig fújjuk, remélhetőleg már úgy mentek haza, hogy rögtön gazdagabbak lesztek egy alap dalanyaggal. :) Karácsonya is gondolván például, de ha egyéni kérés-kívánság van ( az én fiam kedvence a Traff park zenéje...) akkor azt előre jelezzétek és mindenképp sort kerítünk arra is!

 

Véletlenképek

domi02.jpgPowered by Joomla!®. Designed by: free joomla themes 1.7  Valid XHTML and CSS.